011-35276666
khazartransfo@gmail.com

تاريخچه جوشكاري

تاريخچه جوشكاري

تاريخچه جوشكاري

جزئیات

آتش ،فلز،چرخ،خط و... همه وهمه نشان از درك انسان از طبيغت و استفاده آن براي زيستن بهتر است.اينگونه مي توان گفت كه نگاه انسان به طبيعت و به آنچه كه در ان احساس نياز مي كند اگر با خلاقيت و گشاده نظري وي همراه باشد،منجر به پيشرفتي مي شود كه به نوعي ميتوان آن را تمدن دانست.شايد مقايسه اكنون با زماني كه خط ساخته شد درست نباشد.امكانات كنوني در دنياي كنوني بنابر نياز انسان كنوني قابل تعريف است، نمي توان نظريه پردازيهاي جهان گذشته را ناديده يا اندك گرفت.هرآنچه كه ذهن انسان را از حالت ركود و روزمرگي و عادت به شرايط حال بيرون كشد و موجب ايجاد خلاقيت گردد، گامي جلو به سوي تفكر صورت مي پذيرد كه خود نمادي از متمدن بودن جامعه است .حال اين مساله در هر زمان و دوره اي براساس خواسته ها و علايق انسانهاي آن دوره است. به عنوان مثال زماني كه انسان فلز را شناخته و از آن بعنوان ابزاري استفاده مي كند كه نيازهاي اساسي خود را با ان برطرف نمايد و راه را براي غلبه بر طبيعت هموارتر سازد ، خود نشان از پويايي و يا به عبارتي بهتر وجود تمدن در ان جامعه است . كوتاه سخن اينكه به جرئت مي توان گفت كشف آتش و دستيابي بشر به فلز و فن فلزكاري ، از پايه هاي غير قابل انكار در تسريع پيشرفت تمدن بشري بوده است . داستان ذوالقرنين و ساختن سد فلزي ! در قران كريم .حضور الهه اتش و فلز كاري در اساطير يونان باستان گوياي اين حقيقت غير قابل انكار ميباشد .

11 مرداد 1398

نگاهي اجمالي به سير تمدن جوامع بشري گواه اينست كه هر تمدني بر چند انديشه اساسي استوار است كه ان انديشه نشان از هويت و فرهنگ آن جامعه دارد. زمانيكه انسان با ابداعات خود راه را  براي غلبه بر طبيعت هموار مي سازد، نشان از نوع نگاه وي به طبيعت است كه آن نياز را احساس كرده و درصدد  رفع آن نياز برآمده است.

 

آتش ،فلز،چرخ،خط و... همه وهمه نشان از درك انسان از طبيغت و استفاده آن  براي زيستن بهتر است.اينگونه مي توان گفت كه نگاه انسان به طبيعت و به آنچه كه در ان احساس نياز مي كند اگر با خلاقيت و گشاده نظري وي همراه باشد،منجر به پيشرفتي مي شود كه به نوعي ميتوان آن را تمدن دانست.شايد مقايسه اكنون با  زماني كه خط ساخته شد درست نباشد.امكانات كنوني  در دنياي كنوني بنابر نياز انسان كنوني قابل تعريف است، نمي توان نظريه پردازيهاي  جهان گذشته را ناديده يا اندك گرفت.هرآنچه كه  ذهن انسان را از حالت ركود و روزمرگي  و عادت به شرايط حال بيرون كشد و موجب ايجاد خلاقيت گردد، گامي جلو به سوي تفكر صورت مي پذيرد كه خود نمادي از متمدن بودن جامعه است .حال اين مساله در هر زمان و دوره اي براساس خواسته ها و علايق انسانهاي آن دوره است. به عنوان مثال زماني كه انسان  فلز  را شناخته و از آن بعنوان ابزاري استفاده مي كند كه نيازهاي اساسي خود را با ان برطرف نمايد و راه را براي غلبه  بر طبيعت هموارتر سازد ، خود  نشان از پويايي و يا به عبارتي بهتر وجود تمدن در ان جامعه است . كوتاه سخن اينكه به جرئت مي توان گفت  كشف آتش و دستيابي بشر به فلز و فن فلزكاري ،  از پايه هاي غير قابل انكار در تسريع پيشرفت تمدن  بشري بوده   است .  داستان ذوالقرنين و ساختن سد فلزي !  در قران كريم .حضور الهه اتش و فلز كاري  در اساطير  يونان باستان گوياي اين حقيقت غير قابل انكارميباشد .

 
 

Hephaestus خداي آتش و فلز كاري

 

 

او پسر Zeus و Heraاست. در بعضي مواقغ گفته ميشود كه هرا تنهايي او را بوجود آورد و او هيچ پدري ندارد. او تنها خدايي است كه به صورت فيزيكي زشت است.
او زرگر و سلاح ساز خدايان بود. او از آتشفشان بعنوان كوره استفاده ميكرد. او بساير مهربان و صلحجو بود و همسر او Aphrodite(ونوس) بود. در بعضي مواقع همسر او را Aglaiaهم نام ميبرند.
همه مطالبي كه به طور اجمالي  در بالا ذكر شده است دستاويزي بوده تا گريزي به تاريخچه صنعت فلزكاري به طور عام و صنعت جوش و لحيم  به طور خاص  زده باشيم  ! و با  ذكر نام شهيدان  عرصه علم ذهنمان را صيقلي داده  ، زحمات و مرارتهاي كشيده شده جهت پيشرفت  اين صنعت در طول تاريخ  را پاس بداريم

 

 تاريخچه صنعت جوشكاري و لحيمكاري

 از جمله گامهاي موثر  جهت بررسي مناسبتر  روند دستيابي بشر به  فرايندهاي جوشكاري  ، مي تواند  توجه  به دسته بندي هاي انجام شده  فرايند هاي اتصال، باشد .

فرايندهاي جوشكاري را ميتوان  در گروههاي زير دسته بندي كرد .

جوشكاري با قوس الكتريك

جوشكاري مقاومتي

لحيمكاري نرم

لحيمكاري سخت

جوشكاري حالت جاند

جوشكاري با سوختهاي فسيلي

روشهاي ديگر نظير  سرباره الكتريكي ، اشعه الكتروني و ....

 

 

روند رو به رشد صنعت جوشكاري را شايد بتوان به  پنج دوره كلي تقسيم كرد

 1- از عصر  فلز تا ابتداي  1800  ميلادي

 2- از 1800 تا 1900 ميالدي

 3-از 1900 تا 1950 ميلادي

 4-از 1950 تا 2000  ميلادي

 5- از 2000 تا  امروز

از عصر  فلز تا ابتداي  1800  ميلادي

 

گردآورنده : مهندس مسعود ديوسالار

مهندس بين المللي جوش

مقاله ها مرتبط